Twitter تا ظهور

اثبات حقانیت شیعه

یا صاحب الزمانشهید ثالث، قاضی نورالله شوشتری(ره) می فرماید:
« بین اهل ایمان معروف است که یکی از علمای اهل سنت، که در بعضی از فنون علمی، استاد علامه حلی(ره) است کتابی در رّد مذهب شیعه امامیه نوشت و در مجالس و محافل آن را برای مردم می خواند و آنان را گمراه می نمود، و از ترس آن که مبادا کسی از علمای شیعه کتاب او را ردّ نماید، آن را به کسی نمی داد که نسخه ای بردارد.

علامه حلی همیشه به دنبال راهی بود که کتاب را به دست آورد و رّد کند. ناگزیر رابطه استاد و شاگردی را وسیله قرار داد و از عالم سنی درخواست نمود که کتاب را به او امانت دهد.

آن شخص چون نمی خواست که دست رد به سینه علامه حلی بزند، گفت: سوگند یاد کرده ام که این کتاب را بیشتر از یک شب پیش کسی نگذارم.

مرحوم علامه همان مدت را نیز غنیمت شمرد. کتاب را از او گرفت و به خانه برد که در آن شب تا جایی که می تواند از آن نسخه بردارد. وقتی به نوشتن مشغول شد و شب به نیمه آن رسید، خواب بر ایشان غلبه نمود. همان لحظه حضرت صاحب الامر (عج) حاضر شدند و به او فرمودند:
« کتاب را به من واگذار و تو بخواب. »

علامه حلی خوابید. وقتی از خواب بیدار شد، نسخه کتاب از کرامت و لطف حضرت صاحب الامر علیه السلام تمام شده بود.

البته این قضیه را به صورتهای دیگری هم بیان کرده اند؛ از جمله در کتاب قصص العلماء این طور آمده است که:
« علامه حلی (ره) کتاب را توسط یکی از شاگردان خود که نزد آن عالم مخالف درس می خواند برای یک شب به عنوان عاریه به دست آورد و مشغول نسخه برداری از آن شد. همین که نصف شب گذشت، علامه بی اختیار به خواب رفت و قلم از دستش افتاد.
 وقتی صبح شد و وضع را چنین دید اندوهناک گردید؛ ولی وقتی کتاب را ملاحظه کرد، دید تمامش نوشته و نسخه برداری شده است و در آخر آن نسخه این جمله نوشته شده:
کتبه م ح م د بن الحسن العسکری صاحب الزمان ( این نسخه را حجة بن الحسن العسکری صاحب الزمان علیه السلام نوشته است ).
علامه فهمید که آن حضرت تشریف آورده اند و نسخه را به خط مبارک خود تمام نموده اند. »



موضوعات مرتبط: داستانهای ملاقات و عنایات حضرت
[ یک شنبه 10 مرداد 1395 ] [ 23:33 ] [ 'گمنام ]
[ ]

داستان ملاقات آیت الله مرعشی نجفی با امام عصر(علیه السلام)

به گزارش «شیعه نیوز»، "تشرفات مرعشیه" شامل کیفیت ملاقات‌های آیت‌الله سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی با امام زمان(عج الله تعالی فرجه) است که در قالب چهار حکایت یا خاطره از وی نقل شده است.
در بخشی از این کتاب آمده است:

جلالت قدر و صدق و صفای آیة‌الله مرعشی نجفی بر عموم مردم در این زمان پوشیده نیست و همگان را نسبت به این عالم بزرگ اعتمادی است که ما را بر آن داشت تا چهار تشرف از این بزرگ مرد نقل کنیم:

تا اذان صبح، دو سه ساعتی بیشتر نمانده بود. برای چندمین بار در بسترم از این پهلو به آن پهلو شدم. لشکری از فکر و خیال از جلوی چشمانم رژه می‌رفت و خواب از دیدگانم می‌ربود. با خود گفتم:

برای مشاهده کامل متن به ادامه مطلب مراجعه کنید.



موضوعات مرتبط: داستانهای ملاقات و عنایات حضرت

برچسب‌ها: ملاقات با امام زمان ملاقات داستانهای ملاقات با امام زمان یا امام زمان

ادامه مطلب
[ یک شنبه 10 مرداد 1395 ] [ 23:9 ] [ 'گمنام ]
[ ]

آیات مهدویت در قرآن از منظر احادیث تفسیری

خبرگزاری فارس: آیات مهدویت در قرآن از منظر احادیث تفسیری

آیات زیادی در قرآن کریم هست که بر اساس روایات پیامبر اعظم(ص) و اهل بیت(ع)، به ابعاد مختلف مهدویت اشاره دارند. این احادیث گاهی به تفسیر یا تأویل یا بطن یا مصادیق آیات اشاره دارند و از نظر موضوع نیز به موضوع‌های سیاسی، اقتصادی، ‌نظامی و تاریخی متعدد اشاره دارند.

برای مشاهده کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید.



برچسب‌ها: آیات مهدویت در قرآنمهدویتامام زمان یا مهدی منجی قائمآخرالزمان

ادامه مطلب
[ یک شنبه 10 مرداد 1395 ] [ 22:44 ] [ 'گمنام ]
[ ]

قساوت قلب در آخرالزمان در پیام حضرت مهدی(عج)

یکی از مهمترین آرمان های یک شیعه حقیقی رسیدن به درجه اعلای قرب به حضرت حق و به تبع آن حضرت مهدی عج صراط مستقیمی هست که خدای متعال برای همه ما خلق کرد و آن وجود با برکت حضرات معصومین علیهم السلام در عصر غیبت امام زمان(عج) می باشد و بهترین راه برای درک این صراط مستقیم پیام های آنحضرت برای شیعیان خواهد بود. 

مهدی نعیمی- بخش مهدویت تبیان

قلب سنگی
 

برای مشاهده کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید.



برچسب‌ها: مهدویتیامهدیظهورچطور امامی مهربان، انتقام می گیرد؟انتقامقساوت قلب در آخرالزمانقساوت قلبقساوت قلب در آخرالزمان در پیام حضرت مهدی(عج)

ادامه مطلب
[ چهار شنبه 6 مرداد 1395 ] [ 12:30 ] [ 'گمنام ]
[ ]

چطور امامی مهربان، انتقام می گیرد؟

هرگاه صفات امام زمان علیه السّلام را بررسی کنیم چیزی جز مهربانی و عطوفت نمی بینیم امامی که مهربان تر از پدر و مادر توصیف شده است، اما یکی از القاب ایشان "منتقم" است. حال در این نوشتار به بررسی چرایی انتقام گرفتن حضرت می پردازیم.

اعظم کارگر شریف - بخش مهدویت تبیان

برای مشاهده کامل متن به ادامه مطلب مراجعه کنید.



موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ

برچسب‌ها: مهدویتیامهدیآیا واقعا عمل ما در ظهور موثر است؟ظهورچطور امامی مهربان انتقام می گیرد؟انتقام

ادامه مطلب
[ دو شنبه 4 مرداد 1395 ] [ 21:38 ] [ 'گمنام ]
[ ]

آیا واقعا عمل ما در ظهور موثر است؟

ما هیچگاه از انجام تکلیفمان بازداشته نشده ایم و به این بهانه که حق تنها در زمان ظهور به تمامه مستقر خواهد شد، از اقامه حق در حد توان منع نشده ایم و امر به اجرای حق، گرفتن داد مظلومان و مقابله با ظالمان در حد توان از ما برداشته نشده است. طبیعتا اگر ما در حد خود اقدام کنیم، شرایط جدیدی در عالم ایجاد خواهد شد.

یا صاحب الزمان

برای مشاهده به ادامه مطلب مراجعه کنید



موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ

برچسب‌ها: دعای فرج امام زماندعادعای فرجمتن دعای فرجمهدویتیامهدیآیا واقعا عمل ما در ظهور موثر است؟

ادامه مطلب
[ دو شنبه 4 مرداد 1395 ] [ 21:20 ] [ 'گمنام ]
[ ]

یا مهدی


گر غبار از چشم و دل پاک کنیم...
او خواهد آمد ...



موضوعات مرتبط: گالری (عکس-فیلم-صوت)تصاویر مذهبی
[ شنبه 19 تير 1395 ] [ 11:43 ] [ 'گمنام ]
[ ]

متن و ترجمه دعای فرج

متن و ترجمه دعای فرج امام زمان علیه السلام

 

 

 

دعای فرج

دعای فرج، دعایی است که با عبارت «إلهی عَظُمَ البَلاء» آغاز می‌شود و شیعیان آن را برای رهایی از گرفتاری‌ها می‌خوانند. این دعا در مفاتیح الجنان به نقل از کتاب بلدالامین کفعمی نقل شده و از لحاظ سند، به معصوم اتصال ندارد. گفته‌اند که این دعا تعلیم امام زمان به محمد بن احمد بن ابی‌لیث در خواب بوده که از ترس کشته‌شدن به کاظمین پناهنده شده بود.
نزد شیعیان، دعای «أللهمَّ کُن لِولیکَ الحجة بنِ الحَسن» که دعایی برای سلامت امام زمان (ع) است نیز به دعای فرج مشهور است.

سند دعا

در کتاب وسائل الشیعه و دیگر کتب حدیث این دعا به نقل از جمال الاسبوع سید بن طاووس[۱] به عنوان تعقیب نماز امام زمان آمده است ولی سندی که آن را به معصوم متصل کند، ندارد.[۲] در کتاب المزار الکبیر ابن مشهدی هم در آداب سرداب امام زمان زیارتی نقل شده و بعد از آن دو رکعت نماز زیارت و بعد این دعا نقل شده است.[۳] در مصباح کفعمی این دعا تعلیم امام عصر به مردی زندانی شمرده شده که با خواندن آن از زندان نجات یافت.[۴] امین الاسلام طبرسی در کتاب "کنوز النجاح" این دعا را تعلیم امام زمان به محمد بن احمد بن ابی لیث در خواب بر شمرده که از ترس به مقابر قریش (کاظمین) پناه برده بود و به برکت این دعا نجات یافت.[۵] مفاتیح الجنان، این دعا را در اعمال شب بیست و سوّم ماه رمضان از کتاب هدیة الزائر نقل کرده است.
در هیچکدام از این منابع این دعا با سند متصل به معصوم متصل نبوده و از لحاظ سند ضعیف است.

شأن صدور

امین الاسلام فضل بن حسن طبرسی در کتاب «کنوز النجاح» گفته است: دعای فرج دعایی است که امام مهدی (عج) به اباالحسن محمد بن احمد بن ابی لیث در شهر بغداد که از ترس کشته شدن به مقابر قریش (کاظمین) پناه برده بود تعلیم داد و أبو الحسن به برکت این دعا از کشته شدن نجات پیدا کرد.

مضمون دعا

این دعا از سه بخش تشکیل شده است: در بخش اول به آزمایش بزرگی که مردم در زمان غیبت به آن مبتلا گشتند اشاره شده است. در بخش دوم بعد از درود بر پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت، به لزوم فرمان‌برداری مؤمنان از آن بزرگواران به سبب جایگاه والایی که دارند می‌پردازد. در بخش پایانی دعا از خداوند می خواهیم به سبب حقوق و منزلتی که معصومان(ع) بر ما دارند امور ما را کفایت نموده و ما را یاری نمایند.

سایر دعاهای فرج

واژه «فَرَج»، در لغت به معنای «رهایی از غم و اندوه و گشایش» است.[۶] در کتاب‌های روایی که دعاها و اعمالی برای حصول فَرَج و گشایش امور ذکر شده، با توجه به همین معنای لغوی آن است. علامه مجلسی در جلد ۹۵ بحارالانوار تحت عنوان «باب ادعیة الفرج» ۳۹ دعا در این‌باره نقل کرده است.
در بین ایرانیان دعای «اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ...» که دعا برای سلامتی امام زمان است نیز به دعای فرج مشهور است.

متن و ترجمه دعا ی فرج

إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجا عَاجِلا قَرِيبا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ 
خدايا گرفتارى بزرگ شد،و پوشيده بر ملا گشت،و پرده كنار رفت،و اميد بريده گشت،و زمين تنگ‏ شد،و خيرات آسمان دريغ شد و پشتيبان تويى،و شكايت تنها به جانب تو است،در سختى و آسانى‏ تنها بر تو اعتماد است،خدايا!بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن صاحبان فرمانى كه اطاعتشان را بر ما فرض نمودى،و به اين سبب مقامشان را به ما شناساندى،پس به حق ايشان به ما گشايش ده،گشايشى زود و نزديك‏ همچون چشم بر هم نهادن يا زودتر،اى محمّد و اى على،اى على و اى محمّد،مرا كفايت كنيد،كه تنها شما كفايت‏كنندگان منيد،و يارى‏ام دهيد كه تنها شما يارى‏كنندگان منيد،اى مولاى ما اى صاحب زمان،فريادرس،فريادرس،فريادرس، مرا درياب،مرا درياب،مرا درياب،اكنون،اكنون،اكنون،با شتاب،با شتاب،با شتاب،اى مهربان‏ترين مهربانان به حق محمّد و خاندان پاك او.
پی نوشت
1- ص۲۸۰- ۲۸۱.
2- وسایل الشیعه، ج۷، ص۴۳۵
3- المزار الکبیر، ص۵۹۰.
4- مصباح کفعمی، ص۱۷۶.
5- بحارالانوار، ج۵۳، ص۲۷۵.
6- ابن منظور، لسان العرب، ج2، ص343 ذیل واژه الفرج .
منابع
  • ابن منظور، محمد بن مکرم، لسان العرب، نشر دار صادر، بیروت، چاپ سوم، ۱۴۱۴ق.
  • ابن مشهدی، المزار الکبیر، قم، نشر القیوم، ۱۴۱۹ق.
  • کفعمی، مصباح، بیروت، اعلمی، ۱۴۰۳ق.
  • مجلسی، بحار الانوار، بیروت، الوفا، ۱۴۰۴ق.
  • سید ابن طاووس، رضی الدین علی، جمال الأسبوع بکمال العمل المشروع، دار الرضی، قم، چاپ اول، بی‌تا.
  • ویکی شیعه


برچسب‌ها: دعای فرج امام زماندعادعای فرجمتن دعای فرج
[ پنج شنبه 10 تير 1395 ] [ 20:54 ] [ 'گمنام ]
[ ]

چرا وقت سلام دادن به امام زمان دستمان را روی سرمان میگذاریم؟

سوال: چرا هنگام بردن نام امام زمان(عج) دست بر روی سر می گذاریم؟
جواب: دلیل این مساله دوروایتی است که در این زمینه از امام صادق ورضا علیهما السلام نقل شده که در این روایات آمده است:
1- وقتى قصیده مشهوری را خدمت امام على بن موسى الرضا (ع) مى خواند، هنگامى که به این بیت رسید:
خروج امام لامحالة خارج یقوم على اسم اللّه والبرکات
ظهور امام (عج) قطعی است که ظهورش با نام خداوند و همراه با خیر و برکات است.
امام رضا (ع) دست بر سر نهاد و به عنوان احترام برخاست و از خداوند متعال فرج حضرت ولى عصر (عج) را در خواست نمود.[1]
2- درباره فلسفه برخاستن و دست در سر گذاشتن، روایتی ذکر شده است که علت آن را هم بیان می کند، (البته خود این روایت دلیل و منبع برای اصل این کار هم می تواند باشد): از امام صادق (ع) سؤال شد که چرا به هنگام شنیدن نام «قائم» لازم است برخیزیم؟ فرمود: براى آن حضرت غیبت طولانى است و این لقب یادآور دولت حقه آن حضرت و ابراز تأسف بر غربت او است. لذا آن حضرت از شدّت محبت و مرحمتى که به دوستانش دارد، به هر کسى که حضرتش را با این لقب یاد کند، نگاه محبت‏آمیز مى‏کند. از تجلیل و تعظیم آن حضرت است که هر بنده خاضعى در مقابل صاحب (عصر) خود، هنگامى که مولاى بزرگوارش به سوى او بنگرد از جاى برخیزد، پس باید برخیزد و تعجیل در امر فرج مولایش را از خداوند منان مسئلت بنماید.[2]
طبق این دو روایت این دو امام بزرگوار هنگام شنیدن نام حضرت قائم(عج) به احترام ایشان بلند شده ودست بر سر گذاشته اند. که روایت دوم علت قضیه را هم بیان می کند. البته این دو روایت بیشتر ناظر به اسم خاص«قائم» هستند. وشامل تمام احوال مثل هنگام سلام دادن نمی شوند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به آدرس زیر هم مراجعه کنید.
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?...ationid=837362
askdin



موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ

برچسب‌ها: پرسش و پاسخ مباحث مهدویتامام زمانمنتظران
[ پنج شنبه 10 تير 1395 ] [ 20:46 ] [ 'گمنام ]
[ ]

پرسش

آیا راهکاری غیر از دعا برای جلو انداختن ظهور امام زمان (عج الله ارواحنا فداه) وجود دارد ؟

پاسخ:

آیت اللّه العظمی مکارم شیرازى از مراجع تقلید ، درباره آمادگى‏ هاى لازم براى حکومت جهانى و تعجیل در ظهور امام زمان مى‏ نویسد:
براى این که دنیا چنان حکومتى را پذیرا باشد، چند نوع آمادگى لازم است:
1 ـ
آمادگى فکرى و فرهنگى: یعنى سطح افکار مردم جهان آن چنان بالا رود که بدانند مثلاً مسأله «نژاد» یا «مناطق مختلف جغرافیایى» مسأله قابل توجهى در زندگى بشر نیست و تقاوت رنگ ها و زبان‏ ها و سرزمین‏ ها نمى‏ تواند بشر را از هم جدا سازد.
2 ـ
آمادگى اجتماعى: مردم جهان باید از ظلم و ستم و نظامات موجود خسته شوند، تلخى این زندگى مادى و یک بعدى را احساس کنند و حتى از این که ادامه این راه یک بعدى ممکن است در آینده مشکلات کنونى را حل کند، مأیوس گردند.
3 ـ
آمادگى‏ هاى تکنولوژى و ارتباطى:
بر خلاف آن چه بعضى مى‏ پندارند که رسیدن به مرحله تکامل اجتماعى و رسیدن به جهانى آکنده از صلح و عدالت، تنها با نابودى تکنولوژى جدید امکان‏ پذیر است، وجود این صنایع پیشرفته نه تنها مزاحم یک حکومت عادلانه جهانى نخواهد بود، بلکه شاید بدون آن وصول به چنین هدفى محال باشد. سپس مى‏ افزاید معجزه، استثنایى است منطقى در نظام جارى طبیعت، براى اثبات حقانیت یک آیین آسمانى؛ نه براى اداره همیشگى نظام جامعه.[1]
4 ـ
آمادگى‏ هاى فردى:
حکومت جهانى قبل از هر چیز نیازمند عناصر آماده و با ارزش انسانى است تا بتواند بار سنگین چنان اصلاحات وسیعى را به دوش بکشد.
این در درجه اول نیاز به بالا بردن سطح اندیشه و آگاهى و آمادگى روحى و فکرى براى پیاده کردن آن برنامه عظیم نیاز دارد. منتظر واقعى براى چنان برنامه مهمى نمى ‏تواند نقش تماشاچى را داشته باشد.
[2]
پی نوشت ها :
1.مکارم شیرازى، ناصر، حکومت جهانى مهدى علیه‏ السلام ص 80 تا 83.
2. همان،ص 100

منبع:askdin.ir



موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ

برچسب‌ها: پرسش و پاسخ مباحث مهدویتامام زمانمنتظرانآمادگی جامعهانواع آمادگی هاجلو انداختن ظهورظهورمنتظران واقعی
[ پنج شنبه 10 تير 1395 ] [ 20:39 ] [ 'گمنام ]
[ ]

وای به حالمان...

[ پنج شنبه 10 تير 1395 ] [ 19:30 ] [ 'گمنام ]
[ ]

حواسمان باشد...

[ پنج شنبه 10 تير 1395 ] [ 19:8 ] [ 'گمنام ]
[ ]

نماهنگی فوق العاده غم انگیز از غربت امام زمان

فقط باید گفت خدایا شرمنده ایم غلط کردیم با چه رویی با این وضعیت جامعه میشه منتظر امام زمان باشیم... امان از دل امام زمان...



موضوعات مرتبط: کلیپ
[ چهار شنبه 2 تير 1395 ] [ 21:57 ] [ 'گمنام ]
[ ]

اینم یه مدح سرای از امام زمان(عج)



موضوعات مرتبط: کلیپ
[ چهار شنبه 2 تير 1395 ] [ 21:26 ] [ 'گمنام ]
[ ]

حجت الاسلام مومنی-تشرف خدمت امام عصر عج

 



موضوعات مرتبط: کلیپ

ادامه مطلب
[ چهار شنبه 16 دی 1394 ] [ 17:16 ] [ 'گمنام ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
ما را حمایت کنید